APPENDIX


FORANKRET SYN OMKRING OS PÅ SUNDHED OG SYGDOM

FILOSOFISK INDSPARK! 

Der ligger en kulturarv dybt i os alle, i forhold til healing – eller heling. Efter Naturvidenskaben tog over for mange Herrens år siden, blev det en sandhed, at læger og medicin er den eneste vej til heling i Danmark. 
Lægerne er blåstemplede som eksperter, og hvis ikke du gør som de siger, er det dit eget ansvar om du dør! Groft sagt. Dén kulturarv gør at mange er autoritetstro. 
Jeg mener, at vi, som hjælpere ud fra alternativt syn skal passe på, at vi ikke kommer til at benytte os af dén autoritetstro i den måde vi markedsfører os, når vi vil gøre en levevej ude af at være hjælper. At vi ikke italesætter os selv som autoriteter
Jeg mener, vi som hjælpere er forpligtede til at give ansvaret tilbage til ”klienten” eller den der opsøger vores hjælp, og respekterer vedkommendes magt over eget liv. Dét at have en holistisk tilgang og forståelse for hvad et mennesker er, og hvordan man hjælper bedst, er i min optik lige så berettiget i verden som den medicinske tilgang.  Det er synd og skam, at alternativ behandling – og medicin – stort set ikke har berettigelse i det danske sundhedsvæsen. 
Det manglende samarbejde giver faktisk grobund for alskens kvaksalveri. I begge ”verdener”. I stedet skulle man måske tilbyde grundige, seriøse fælles uddannelser i alternativ behandling og medicin, og give plads til det i sundhedsvæsenet. Sådan at man kunne have fokus på at hjælpe så mange som muligt så godt som muligt, i stedet for at se det som en evig kamp mellem to sider af samme sag. 

Lukket for kommentarer.